Építési projektmenedzsment: összehangolt együttműködés, műszakilag szakmailag felkészült irányítás és felügyelet

 

Építési projektek szervezésre teljes körültekintéssel: kivitelezés, lebonyolítás, műszaki ellenőrzés

 

 

Segítségünkkel elkerülheti a csúszásokat, beruházási pluszköltségeket.

 

Miért jár jobban a profi háttérrel, mintha az építési projektmenedzsment feladatokat „házon belül” osztaná ki?

 

 • Házon belül a szakmai háttértudás valószínűleg nem adott, ezzel pedig számos olyan kérdés előtt találhatják magukat – legyen az építészeti vagy műszaki – amelyekre nincs, aki helytálló választ adna.
 • Ugyanígy, nem biztos, hogy megvan az az építőipari projektmenedzsment modell, amely a beruházás lépéseit a leghatékonyabban fogná össze.
 • Bár spórolás céljából döntene úgy, hogy nem profik számára szervezi ki a munkát, hanem kiosztja cégen belül, minden bizonnyal olyan pluszköltségekkel találná szemben magát végül, amelyre az ingatlanberuházás elején még nem számított.

Fontos mérlegelni: milyen szempontokat vegyen figyelembe, amikor az építési projektmenedzsment felelőseiről dönt?

 

Műszaki háttér, mérnöki szakértelem: fontos, hogy az építési projektmenedzsment felelőse / felelősei képesek legyenek akár mérnöki javaslatokat is tenni.

Rálátás a kivitelezői ajánlatokra: mind a műszaki, mind pedig a finanszírozhatóság oldaláról képesnek lennie az építőipari projektmenedzsment felelős szakértőjének arra, hogy értékelje a bekért ajánlatokat. Ennek megfelelően, az építőipari beruházása szempontjából lehető legjobb döntést tudja meghozni az alvállalkozók személyét illetően és irányítsa a folyamatokat.

építési projektmenedzsment

Folyamatszemlélet: megfelelő modell szerint, a projektért felelős személynek vagy személyeknek lépésről lépésre meg kell határozni az egyes kivitelezők helyét az építési kivitelezés folyamatában. Innentől az építési projekt felelős szervezőjének azt is világosan kell látnia, ki lesz az, aki egy-egy helyreállítást elvégez majd, például, ha egy gépész a fűtéscsövek szerelése közben áttöri a válaszfalat.

Visszakövethetőség és visszakereshetőség: talán Ön is úgy gondolja, hogy az építőipari kivitelezéshez szükséges adminisztrációt bármilyen irodai alkalmazott el tudja végezni, nem kell erre külön felelős szakértő. Ez a munka azonban nem így működik, építési kivitelezésnél, ha bárhol is hiányos vagy hibás az adminisztráció, a visszakövethetőség máris sérül, és onnantól kezdve, a beruházásban érintett kivitelezőket sem lesz egyszerű ellenőrizni vagy felelősségre vonni.

 

ÉPÍTŐIPARI PROJEKTMENEDZSMENT – teljes körű, szakértői szolgáltatás

 

Kérje ajánlatunkat, és akár a szükséges lépésekben, akár első lépéstől az utolsóig segítünk építési projektje megvalósításában!

 

Dolgozzunk együtt!

Az építőipari projektmenedzsment funkciói és jelentése

 

Legyen szó az ingatlanberuházások esetén akár építészeti, műszaki vagy konkrét kivitelezési kérdésekről, szükség van olyan személyre vagy személyekre, akik proaktív felelősséget vállalnak azért, hogy a beruházás során minden adott határidőn és adott költségkereten belül valósuljon meg. Összehangolják az alvállalkozók, vagyis kivitelezők, műszaki ellenőrök, szakkivitelezők munkáját, és segítik a kapcsolattartást.

Az építési projektmenedzsment felelősei irányítják az építési folyamatokat, képviselik a beruházó érdekeit, tanácsadást biztosítanak számukra, és elvégzik a szükséges adminisztratív feladatokat is: ilyen például az építési napló vezetése vagy a jegyzőkönyvek készítése is.

építési ellenőrzés
építőipari ellenőrzés

Építészeti projektmendzsment szolgáltatásunk működése a gyakorlatban

 

Mivel a beruházási projektmenedzsment pontosan összehangolt, logikus lépések szigorú egymásutánját jelenti, így akár egyetlen hiba is súlyos láncreakciókat okozhat. Ezért sem érdemes spórolási szándékkal nem építészeti tervezésben, kérdésekben jártas szakértőt, hanem házon belüli felelőst keresni a lebonyolításra.

Tiszta, átlátható tranzakciók és felelősségi körök:
Saját építési projektmenedzsment szolgáltatásunk az OPEN BOOK.

 

Ez a két leggyakrabban alkalmazott megoldás keveréke, amelyhez mindkét verzióból kiemeltük a legfontosabb előnyöket!

Építészeti projektek szervezése esetén eddig két út állt Ön előtt:

 • megbíz egy generálkivitelezőt;
 • nekiáll önállóan az építési kivitelezés megszervezésének.

Ha a generálkivitelező megbízása mellett dönt, a feladatok – műszaki és építészeti kivitelezéstől az ellenőrzésekig – egy kézben futnak össze. Minden szükséges információt a beruházással kapcsolatban egy szerződésben talál meg, egyetlen kivitelezővel dolgozik, és ideális esetben, egyetlen fix árat és egyeztetett határidőt is kap. Erre a generálkivitelező vállalja a felelősséget.

Ez így érthetően és tervezhetően hangzik, de kimondottan drágára jön ki végül…

Ha egyedül áll neki az építőipari kivitelezés megszervezésének, és minden munkára, amelyben Ön nem kompetens, keres külön-külön alvállalkozókat, illetve önmaga végzi el a beszerzéseket, irányítja a projekt folyamatait is, számos kérdés merülhet fel:

 • Miből, mennyi kell?
 • Lehetséges, hogy hiányos, hibás anyagkiírást adott le a tervező?
 • Pontosan milyen alvállalkozókra lesz majd szükség?
 • Melyik feladatnak ki a felelőse?
 • Melyik alvállalkozónak melyik munkafolyamatba mikor kell bekapcsolódnia, és mennyi az adott munkafolyamat reális kivitelezési ideje?
 • Miért mutogat egyik a másikra?
 • Valóban ezek a reális piaci árak?

 

Ilyen esetekben az építőipari projektek általában rosszul haladnak, súrolják vagy meg is haladják egy generálkivitelező szolgáltatási díját, miközben a tervezett projekthatáridők is jelentősen túlcsúsznak. Gyors beruházási megtérülésről szó sincs: jó, ha egyáltalán sikerül befejezni az építkezést!

Ezek alapján már talán Önnek is világos, mit kínál OPEN BOOK szolgáltatásunk

 

Világos, átlátható, ügyfél-központú projektmenedzsment modellt, aminek alapja a hatékony kommunikáció. Rendelkezünk azzal a szükséges mérnöki háttérrel, amit a projektmenedzsment elvégzése igényel, megadjuk a generálkivitelezéssel járó előnyöket, közben mégsem jelent a megoldásunk akkora költséget. Mindezek mellett, a munkákra nem saját döntésünk szerint választunk alvállalkozókat, hanem az Ön beruházásának megfelelően. Nagyjából 20-30%-os megtakarítással számolhat az építési kivitelezésben akkor, ha a mi építési projektmenedzsment modellünk mellett teszi le a voksát.

építőipari projektmenedzsment
építőipar

Az OPEN BOOK projektmenedzsment lépései az építészeti tervezésen túl

 

 • egyeztetjük az ALVÁLLALKOZÓI LISTÁT – amennyiben valakivel negatív tapasztalata volt, vagy egyszerűen nem szimpatikus, változtathat a résztvevőkön
 • MEGVERSENYEZTETJÜK az alvállalkozókat – a tervezést követően közvetlenül a gyártóktól tudunk ajánlatot kérni, nem kell közvetítőket beiktatni a folyamatba
 • rendelkezünk a PIACI BANCH MARK információkkal, így a legjobb árakat tudjuk elérni
 • PROFI MŰSZAKI TÁMOGATÁST biztosítunk
 • ÜTEMTERVET készítünk – és be is tartatjuk az alvállalkozókkal
 • MŰSZAKI ELLENŐRZÉST végzünk, figyelünk az elszámolásokra is
 • amennyiben szükséges, a FINANSZÍROZÁSBAN is tudunk segíteni pénzintézeti kapcsolatainknak köszönhetően.

Figyelünk ezek mellett…

A munkavédelemre az Ön, azaz a beruházó jó hírnevének megőrzése érdekében; megbízói érdekképviseletet biztosítunk; döntéselőkészítő és szakmai támogatást nyújtó tanácsadásokkal segítünk; képviseljük a beruházó érdekeit műszaki jóváhagyások, tervváltoztatások, üzemeltetési, használati szempontok során is.

 

ÉPÍTŐIPARI PROJEKTMENEDZSMENT – teljes körű, szakértői szolgáltatás | OPEN BOOK modell

 

Kérje ajánlatunkat, és akár a szükséges lépésekben, akár első lépéstől az utolsóig segítünk építési projektje megvalósításában, legyen szó csarnok építésről, ipari épületek tervezéséről, vagy bármely más, nagyobb volumenű projektről!

 

Dolgozzunk együtt!