1. Home
  2. >
  3. Referencia
  4. >
  5. Tervezés
  6. >
  7. IKO Magyarország Kft. –...

IKO Magyarország Kft. – Törökbálint

Elvégzett tervezési feladatok:

  • koncepciótervek
  • építési engedélyezési tervek
  • kiviteli tervek

A megbízó azzal kereste fel a cégünket, hogy egy már meglévő raktárépületet kíván bővíteni raktározási területtel, illetve kiegészítő irodai
funkcióval. A megrendelői szándék egy modern anyaghasználatú, de egyszerű, visszafogott megjelenésű, funkcionális épület létrehozása volt.

A tervezett épület előregyártott acélvázas tartószerkezetű, magastetős (11,05 %) épület. Igazodva a meglévő épület konstrukciójához; a tervezett épület raktári részének homlokzata függőleges osztású szendvicspanel elemes, monolit vasbeton lábazati fallal és kiegészítő hőszigeteléssel, míg az irodaépületnél vázkerámia falazóelemekből készült külső homlokzati falak készülnek kiegészítő homlokzati hőszigeteléssel ellátva. Az épület földszintjén raktározás történik -polcos rendszerben-, illetve komissiózás és az ehhez szükséges szervező feladatok ellátása, valamint az utcafront felől irodarészleg kerül kialakításra annak kiegészítő szociális és egyéb helyiségeivel. Az irodarészleg fölött tárolásra alkalmas monolit vasbeton födém készül (hasonlóan a meglévő épület rendszeréhez). A kialakítandó főbb terek megvilágításáról gondoskodunk homlokzati nyílászárók elhelyezésével, illetve lámpák elhelyezésével.